CEMSS Car-sensor Enhanced Mobility and Safety SystemDoel

Hoofddoel van het project is de realisatie van een gecombineerd platform waarin Floating Car Data (FCD) en sensordata uit het CAN-bus systeem van voertuigen (= Probe Vehicle Data: PVD) op één platform worden samengebracht in een grote database (in de Cloud / Vetuda®), waarin partners data kunnen toevoegen, data kunnen mijnen en nieuwe diensten kunnen ontwikkelen.

Gefaciliteerd door

  • Stichting CrossRoads2
  • Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Samenvatting

Met de beoogde ontwikkelingen worden de data uit vloten die Probe Vehicle Data en de vloten die Floating Car Data genereren samengebracht. Daarbij wordt optimaal gebruik gemaakt van voorzieningen en systemen die er nu al zijn, zonder de afhankelijkheid van de autofabrikanten.
De grotere hoeveelheid databronnen geeft een veel nauwkeuriger beeld van bijvoorbeeld de actuele situatie op de weg en maakt een nauwkeuriger terugkoppeling naar verkeerscentrales en ook de naar automobilisten via hun navigatiesysteem of smartphone (de bronnen van veel van de data) mogelijk voor maximale optimalisatie van verkeersmanagement met zo min mogelijk vaste infrastructuur.
Data dienen goed toegankelijk te zijn voor de gebruikers, dienen met elkaar te kunnen worden gecombineerd en moeten worden verrijkt voor specifieke toepassingen en gebruikers. Middels vrije query’s moeten partners voor hen en hun klanten de relevante data kunnen verrijken en mijnen.
Door PVD en FCD sensor data uit de automotive waardeketen doelgericht te combineren tot één database waarin alle data met elkaar worden gecombineerd ontstaat een extra synergie, die niet alleen de innovatie in de betrokken sectoren versnelt maar waarmee ook nieuwe gecombineerde data kunnen worden samengesteld; data die óók van belang zijn voor andere sectoren zoals bijvoorbeeld logistieke planningscentra, health/luchtkwaliteit en ‘infrastructuur asset management’.

Looptijd

De looptijd voor het project bedraagt 18 maanden.
Startdatum: 01-01-2017
Einddatum: 30-06-2018

Projectpartners

  • Beijer Automotive BV
  • Be-Mobile Tech NV

Rol van Beijer Automotive

  • Inrichten CAN sensor platform
  • Samenvoegen PVD en FCD
  • Ontwikkelen waarschuwingsalgoritmen
  • In-car communicatie (Bluetooth – CAN-bus)
  • Evaluatie

Meer informatie

www.grensregio.eu

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.