Wat is VetudaVetuda is ’s werelds eerste generieke oplossing die het mogelijk maakt voertuiggegevens van elk individueel voertuig rechtstreeks te communiceren (vertaald en verrijkt) naar elk systeem dat gebaat is bij voertuigsensordata. Doordat auto’s meetinstrumenten op wielen worden kan bijvoorbeeld het aantal meetpunten voor incident-, weer- en verkeersmanagement op het wegennet van het ene op het ander moment explosief groeien. Dit leidt niet alleen tot een hogere dekking en dus een nauwkeurigere meetwaarde, maar bespaart ook op de aanschaf van dure meetstations. Om maar eens een toepassing te noemen.

Vetuda data

Wat Vetuda uniek maakt is de combinatie vanProbe Vehicle Data (PVD)enFloating Car Data (FCD). PVD worden gegenereerd door sensoren in voertuigen, en vinden hun weg in het CAN-bus netwerk van het voertuig. FCD zijn locatie- en verplaatsingsdata, verkregen met behulp van bijvoorbeeld GPS, afkomstig van externe apparaten of systemen die zich in de auto bevinden. Beijer Automotive ontwikkelt de technologie om PVD te onttrekken uit voertuigen en gecombineerd met FCD te ontsluiten voor een breed scala van klanten in meerdere sectoren.
Om al deze gegevens op een betrouwbare en veilige manier te verzamelen, heeft Beijer een database en web server omgeving opgezet op hetMicrosoft Azureplatform, geregistreerd onder de naam “Vetuda”. De actuele data worden op een centraal webplatform middels geavanceerde algoritmen gecombineerd tot bijvoorbeeld weer- en verkeerswaarschuwingen voor wegbeheerders. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Vetuda sectoren

Op dit moment ligt de focus van Vetuda op de sectorenAutomotiveenLandbouw. Elke sector heeft zijn eigen toepassingen maar gecombineerde data uit de ene sector kunnen ook van belang zijn voor de andere sector. En zo kunnen de data uit beide sectoren weer van belang zijn voor andere sectoren zoals bijvoorbeeld logistieke planningscentra, gezondheid-/luchtkwaliteit en ‘infrastructuur asset management’.

Kies een sector door op de auto of de tractor te klikken en lees meer over de inzet van Vetuda in de betreffende sector.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.