Vetuda AutomotiveVetuda is ’s werelds eerste generieke oplossing die het mogelijk maakt voertuiggegevens van elk individueel voertuig rechtstreeks te communiceren (vertaald en verrijkt) naar elk systeem dat gebaat is bij voertuigdata. Doordat auto’s meetinstrumenten op wielen worden kan het aantal meetpunten voor weer- en verkeersmanagement op het wegennet van het ene op het ander moment explosief groeien. Dit leidt niet alleen tot een hogere dekking en dus een nauwkeurigere meetwaarde, maar bespaart ook op de aanschaf van dure meetstations.

Vetuda Automotive

Vetuda voertuigdata vinden hun weg in de automotive sector naar o.a. telematicasystemen en fleetmanagement applicaties en worden bijvoorbeeld gebruikt door wegbeheerders voor Intelligent Traffic Systems (ITS). Een sprekend voorbeeld van dat laatste is het CHARM-project. CHARM is een initiatief van de UK Road Authority (Highways England) en Rijkswaterstaat, waarbij Beijer’s Probe Vehicle Data worden ingezet in coöperatieve- (via wegkantinfrastructuur i.c.m. WiFi-P techniek) en connected systemen voor Intelligent Traffic Systems (ITS).

Parameters


Aan welke Probe Vehicle Data moet je denken? Genoemde partijen willen bijvoorbeeld weten waar veel auto’s hun ruitenwissers aan hebben staan. Want dat zegt iets over de regenval ter plaatse en de kans op files. Ook mistlamp-informatie, het overmatig gebruik van remmen en accelereren/decelereren zijn voor hen belangrijke parameters. Vetuda levert dat aan. Real-time.

Hoewel de hoeveelheid data in de Vetuda-database inmiddels flink is uitgebreid en nog steeds groeit, bleek jaren geleden al uit onderzoek dat de data van slechts een klein percentage van het gehele wagenpark een goede indicatie geeft over het gehele wagenpark ter plekke. We zijn inmiddels jaren verder en een flink percentage auto’s op de Nederlandse wegen levert data aan. Betrouwbare in-vehicle data die misschien ook voor úw systeem of applicatie van toegevoegde waarde kan zijn. Neem gerust contact op als u hier meer over wil weten.

In de Vetuda database ziet u welke parameters er zoal te vinden zijn op het netwerk van auto’s en lichte bedrijfswagens.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.