Vetuda LandbouwVetuda is ’s werelds eerste generieke oplossing die het mogelijk maakt voertuiggegevens van elk individueel voertuig rechtstreeks te communiceren (vertaald en verrijkt) naar elk systeem dat gebaat is bij voertuigdata.

Vetuda Landbouw

Het is minder bekend bij de grote massa maar de agrarische sector heeft zich ontwikkeld tot een sector gedreven door moderne technologieën. Veel landbouwvoertuigen zijn voorzien van geavanceerde datanetwerken. En net als in de automotive sector maken die netwerken het mogelijk, met de juiste expertise, om realtime voertuigdata, in dit geval van tractoren, maaimachines e.d. toe te voegen en te gebruiken bij nieuwe en/of reeds bestaande toepassingen.

Precisielandbouw

Een goed voorbeeld van een technologie die baat heeft bij voertuigdata uit tractoren en landbouwwerktuigen is de precisielandbouw. Precisielandbouw heeft ten doel een maximale, homogene kwaliteit en opbrengst te bereiken met zo min mogelijk kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. Doordat minder diesel en N-kunstmest wordt gebruikt en doordat er een goede bodemstructuur wordt gecreëerd, bespaart precisielandbouw CO2-uitstoot. Ook de beregening en zaai/poot-dichtheid kunnen hiermee geoptimaliseerd worden.

Parameters

Door gebruik te maken van Probe Vehicle Data uit bijvoorbeeld tractoren, kunnen parameters als brandstofverbruik, snelheid, toerental, trekkracht, draaiuren en vele andere een significante bijdrage leveren aan de precisielandbouw. Er is bijvoorbeeld een sensor die meet hoe hard een tractor aan een ploeg trekt. Dit is een maat voor de verdichting van de grond.

In de Vetuda database ziet u welke parameters er zoal te vinden zijn op het netwerk van landbouwvoertuigen. Wij staan u graag te woord als u meer informatie wenst over dit onderwerp. Kijk op onze contactpagina hoe met ons in contact te komen.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.